“Laten we samen een warm bad bieden aan de Oekraïense vluchtelingen die een koude douche hebben gekregen door de Russische invasie”

Wie zijn wij?

Care4Ukraine is een initiatief van Care4Good. Samen met honderden vrijwilligers verbinden wij gemeenten en vastgoed eigenaren om langdurige opvang te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne. Wij hebben geen winstoogmerk en zijn met de ANBI-status officieel gecertificeerd als stichting.

Wat doen we?

Wij realiseren langdurige opvang voor geregistreerde vluchtelingen uit Oekraïne. Dat wil zeggen: we zoeken proactief panden, leggen de contacten, sluiten contracten (of zijn tussenpersoon), zorgen voor de inrichting en eventuele bouwwerkzaamheden, helpen bij registratie van de vluchtelingen, regelen tolken, koppelen buddies aan elk gezin en zorgen dat ze zelfvoorzienend kunnen zijn.

Ons doel

Wij willen zoveel mogelijk vluchtelingen uit Oekraïne een gevoel van thuiskomen geven, ‘een thuis ver van huis’. Dit is vertaald in een aantal concrete ambitieuze doelstellingen om te zorgen dat we dit ook werkelijk gaan realiseren:

• Opvang van 3.000 tot 4.000 geregistreerde vluchtelingen.

• Verspreid over 10 tot 15 locaties over heel Nederland.

• Binnen 1 maand volledig opgeleverd.

Onze opvanglocaties

Locatie 1 | Gooimeer Naarden

Samenwerking met Gemeente Gooise Meren & Kimberley Group

600 m2 kantoorruimte
45 opvangplekken
Opgeleverd: 31 maart 2022
Contractduur: 6 maanden, optie op verlenging

Meer informatie over dit project

Locatie 2 | Weesp

Samenwerking met Gemeente Amsterdam & M7 Real Estate

2980 m2 kantoor/woonoppervlakte
200 opvangplekken
Opgeleverd: 11 juli 2022
Contractduur: >1 jaar, optie op verlenging

Wil je je aanmelden als vrijwilliger in Weesp? Wij hebben de locatie inmiddels overgedragen aan de Regenbooggroep. Zij begeleiden de vluchtelingen die in het pand wonen en coördineren ook de vrijwilligers. Stuur een mail naar: vrijwilliger-oekraine@deregenboog.org