Project: care4Ukraine

Wij willen zoveel mogelijk vluchtelingen uit Oekraïne een gevoel van thuiskomen geven, ‘een thuis ver van huis’. Samen met vrijwilligers, pandeigenaren, gemeenten en lokale ondernemers zorgen we voor voorbereiding, realisatie en nazorg. Alles om een veilige plek te creëren voor deze mensen. Help je mee?

Onze projectlocaties

Locatie 1 | Gooimeer Naarden

Samenwerking met Gemeente Gooise Meren & Kimberley group

600 m2 kantoorruimte
45 opvangplekken
Reeds opgeleverd: 31 maart 2022
Contractduur: 6 maanden, optie op verlenging

Volledige voorfinanciering vanuit care4good tot 1 mei 2022
Vanaf 1 mei 2022 financiering vanuit de gemeente

Meer informatie over dit project

Locatie 2 | Weesp

Samenwerking met Gemeente Amsterdam & M7 Real Estate

2980 m2 kantoor/woon oppervlakte
290 opvangplekken
Verwachte Oplevering: 1 mei 2022
Status: akkoord pandeigenaar, in afwachting akkoord gemeente
Duur: >1 jaar, met optie op verlenging

Volledige voorfinanciering vanuit care4good tot 1 juni 2022
Vanaf 1 juni 2022 financiering vanuit de gemeente

“Laten we samen een warm bad bieden voor de Oekraïense vluchtelingen die een koude douche hebben gekregen door de Russische invasie”

We starten vanuit ons hart en creëren een warme en veilige plek. Met de mooie gedoneerde spullen die we als stichting ontvangen, zorgen we voor een fijne huiselijke sfeer. Van functioneel (bed) tot praktisch (keukengerei) tot emotioneel (een knuffel). We koppelen vrijwilligers (buddies) uit de omgeving aan de gezinnen om zelfvoorziening, educatie, werk & sport te stimuleren. En, last but not least, we brengen de mensen de rust die ze zo hard nodig hebben. Met de garantie dat ze minimaal een jaar gebruik kunnen maken van de opvang.

Een thuis ver van huis

Er zijn 6 miljoen Oekraïners op de vlucht sinds het begin van de Russische invasie. Allemaal op zoek naar een veilig onderkomen. Tegelijkertijd zien we dat door de pandemie veel panden leegstaan. 

Care4Ukraine ziet hier een kans om pandeigenaren te helpen, leegstand tegen te gaan en ook nog rendement te maken. Een win-win-win waarin vluchtelingen geholpen worden, vastgoed weer winstgevend wordt en gemeente wordt ontzorgd in de eerste fase van opvang.

Ons doel

Wij willen zoveel mogelijk vluchtelingen uit Oekraïne een gevoel van thuiskomen geven, ‘een thuis ver van huis’. Dit is vertaald in een aantal concrete doelstellingen om te zorgen dat we dit ook werkelijk gaan realiseren:

  • Schaalgrootte van 1000 tot 2000 geregistreerde vluchtelingen
  • Verspreid over 5 tot 10 veilige en langdurig beschikbare locaties

Snelle oplevering, binnen 1 maand na goedkeuring van de gemeente